In je volle licht

Ademwerk & Reiki

Trakteer jezelf op meer levensenergie met ademwerk of reiki

Uit het hoofd in je lijf. Zowel reiki als ademwerk brengen je helemaal in contact met je lijf. En beide zijn gericht op het versterken van jouw levensenergie. Reiki en ademsessies zijn vrijwel voor iedereen geschikt die zich ervoor openstelt. Bij beide behandelingen voel je vrijwel direct resultaat.

Het verschil tussen Reiki en Ademwerk is dat je bij Ademwerk zelf je eigen energie in beweging zet via jouw adem en bij Reiki de energie in beweging wordt gezet via de handen van de therapeut. Over het algemeen kan je via ademwerk sneller blokkades doorbreken en kan je via Reiki snel(ler) je energiebalans herstellen. 

Ingrid - Chakora

Reiki ondersteunt jou op allerlei vlakken

Reiki brengt je emotioneel of energetisch in balans. Ook als je vaak moe bent versterkt reiki je levensenergie. Geen klachten? Reiki is ook geschikt als traktatie voor jezelf op een momentje pure ontspanning. 

Reiki werkt snel en direct

Na één behandeling voel je (vaak al heel veel) verschil:

Met ademwerk leren we ons systeem op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau anders te reageren

In ademsessies werken we met de verbonden ademhaling. De verbonden ademhaling kan je helpen bij het doorbreken van patronen en blokkades, het helen van trauma, het verwerken van verdriet en boosheid, het ontladen van stress, het doorbreken van slaapproblemen, het nemen van een volgende stap in je ontwikkeling en het verlichten van angsten.

We trainen ons systeem om te openen, uit te breiden, te ontspannen, los te laten, om de de stroom van gevoelens en de stroom van levenskracht toe te laten. Tegelijkertijd ontwikkelen we een ademhalingsreactie die ons beter van dienst is. Ademwerk maakt je vitaler, zachter, toegankelijker, meer ontspannen, brengt zelfliefde & zelfacceptatie, stimuleert innerlijke ontwikkelingsprocessen en het zelfhelend vermogen.

Ingrid - Chakora

Zij staan in hun volle licht

Wat is reiki en ademwerk precies?

Zowel met reiki als met een ademsessie werken we direct met onze levensenergie en brengen we onze levensenergie in beweging. Levensenergie wordt ook Chi of Prana genoemd. Met Reiki brengt de behandelaar deze energie in beweging door via de handen en handposities, universele levensenergie door te geven aan de cliënt. 

Reiki

Een reikibehandeling is een energetische behandeling die erop gericht is om het evenwicht in je lichaam, emoties, gedachten te herstellen. Tijdens de behandeling mag je met je kleren aan op een massagetafel gaan liggen en hoef je helemaal niets te doen. De reiki-energie wordt doorgegeven via de handen van de behandelaar, door verschillende handposities aan te nemen op of vlak boven het lichaam van de ontvanger. Een reikibehandeling heeft vaak een intens ontspannende en ontladende werking en werkt ondersteunend aan therapie of coaching.

Ademsessies

In ademsessies wordt door de verbonden ademhaling en de interventies van de behandelaar, de ademstroom en daarmee de levensenergie geactiveerd. Onze adem is direct verbonden aan het leven en daarmee aan onze levensenergie. Bij geboorte is het eerste wat we doen inademen. Bij overlijden is laatste wat we doen onze adem uitblazen. De manier waarop de adem stroomt kan je koppelen aan bepaalde levensthema’s. Alles wat je hebt meegemaakt, zoals weggestopte gevoelens, emoties en overtuigingen worden opgeslagen in het lichaam. Deze strategieën en mechanismen worden zichtbaar in het adempatroon.

In een ademsessie nodig ik je middels interventies steeds weer uit om je hele ademhalingssysteem en ruimte te gebruiken, jezelf te ontmoeten, voorbij beschermingsmechanismen en overlevingsstrategieën. Zo wordt de adem een brug tussen het bewuste en het onbewuste.

Ingrid - Chakora

Boek jouw reikibehandeling of ademsessie

Reiki is geschikt als éénmalige behandeling als een soort ‘onderhoud’, als je uit balans bent of jezelf een ontspannen rustmoment gunt. 

Ademwerk bied ik aan in losse ademsessies. Het is mogelijk eenmalig een ademsessie te doen om iets te verwerken. Maar, ik raad aan minimaal 3 ademsessies in te plannen als je ergens tegenaan loopt in het leven dat zich al langer heeft opgebouwd.

Reikibehandeling: € 105,- De behandeling duurt 90 minuten.
Ademsessie: € 105,-. De behandeling duurt 90 minuten.

Weet je niet welke behandeling past bij jou? Neem vrijblijvend contact op, ik geef graag advies. 

Hi, mijn naam is Ingrid!

Reiki was ook een verademing voor mij

Reiki is voor mij heel belangrijk geweest in mijn spirituele ontwikkeling. De eerste keer dat ik zelf een behandeling onderging, was ik zo verrast door de diepe werking en de warmte. Daarna wilde ik er meer van weten en heb ik een lerares gezocht waarvan ik mijn ‘initiaties’ heb ontvangen. Ik ervaar het nog steeds als bijzonder om deze energie door mijn handen te voelen stromen.

Dat ademen niet vanzelfsprekend makkelijk is en een zoektocht kan zijn, weet ik als geen ander. Bij mijn geboorte klapte mijn beide longetjes in en werd ik via kunstmatige beademing in leven gehouden. Vol en rustig ademen heb ik lang gevoeld als een zoektocht en een verlangen. Door ademwerk weet ik dat je adempatronen en ruimte kan veranderen. Dat vol en rustig ademen mogelijk is, ook als je dat jouw hele leven als een zoektocht hebt ervaren. Het werkt heel bevrijdend en brengt je letterlijk voller in contact met het leven. Een verademing!

Ingrid - Chakora

Stap in jouw volle licht

Hé, fijn dat mijn aanbod je aanspreekt! Voel je vrij om te onderzoeken of mijn aanbod helemaal bij jou en je hulpvraag past en plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via de onderstaande knop.

Veelgestelde vragen

Elke sessie verloopt via de volgende vier fasen:

Fase 1: uitleg over de verbonden ademhaling en contact maken met jouw innerlijke bewustzijn;
Fase 2: het verbonden ademen
Fase 3: de integratie
Fase 4: terugkomen en nagesprek

Iedere sessie eindigt met integratie van datgene wat is aangeraakt en in beweging gezet. De integratie wordt meestal als enorm ontspannend ervaren. Echter de focus bij de verbonden ademhaling ligt op het helen en transformeren van jezelf. Ontspanning is vaak het effect. Het doel is vastzittende energie in beweging zetten, zodat je lijf (en geest) meer in balans komen.

Ademwerk wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit en heeft een lange geschiedenis van gebruik in verschillende spirituele tradities. Door middel van ademwerk kunnen we ons bewustzijn vergroten en ons verbinden met ons diepere zelf en het universum. Ademwerk kan ook worden gebruikt om onze intuïtie te versterken en ons te helpen meer inzicht te krijgen in ons leven en ons doel. Voor sommigen kan ademwerk een spirituele ervaring zijn en kan het leiden tot diepe transformaties en veranderingen in hun leven.

Ja, als je zwanger bent, last hebt (gehad) van epilepsie, een hoge bloeddruk hebt, hart- of vaat ziekte hebt of ernstige astma wordt intensief ademwerk zoals de verbonden ademhaling afgeraden. Ook mag je niet onder invloed zijn van verdovende middelen, zoals recreatieve drugs. Overleg als je lichamelijke klachten hebt of ergens over twijfelt altijd met je begeleider.

Wanneer je diepe ademhalingsoefening goed toepast, dan heeft dat effect. Veel voorkomende effecten zijn:

  • Een tintelend gevoel in lichaamdelen, zoals: vingers, handen, voeten.
  • Kramp in het lichaamsdelen, zoals: vingers, handen, voeten.
   Warm/koud sensaties
  • Emoties die opkomen
  • Tijdelijk oorsuizen
  • Duizeligheid

Kan dat kwaad? Nee, dat kan geen kwaad. Deze manier van ademhalen zet bepaalde processen in je lijf in werking. De verschijnselen zullen na de sessie wegtrekken. Tijdens de sessie is het de uitnodiging aan jou om er door heen te ademen, te laten zijn wat er is. Hetgeen wat onder de sensaties ligt uit te nodigen zo wordt blokkerende energie weer stromende energie.

Ja zeker. In de straat waar de praktijk is gevestigd en in de directe omgeving zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Ja, de praktijk is heel goed bereikbaar met de trein en de bus. Op 5 a 10 minuten lopen ligt het NS- station Breda- Prinsenbeek.

Ja, de praktijk is direct toegankelijk en heeft veel privacy. De praktijk is hoewel in mijn woning gevestigd, direct toegankelijk via de voordeur en op de begane grond gelegen. De praktijkruimte en toilet zijn direct bereikbaar en afgescheiden van de rest van de woning.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur me gerust een bericht via het beveiligde cliëntportaal, ik help je graag.