In je volle licht

Coaching

Leer je eigen patronen kennen en ga van overafhankelijk naar ik-bewustzijn

Overafhankelijkheid of een daaruit voortvloeiende burn-out komt vaak voor op de werkvloer. Misschien herken je het volgende. Je werkt hard, bent heel loyaal en voor je gevoel geef je alles. Toch worstel je met je eigen plek in te nemen op de werkvloer. Je stelt je afwachtend op, je durft jezelf niet vrij te uiten en wilt anderen niet passeren. Je zet hiervoor je eigen gevoelens en behoeften opzij.

Je weet dat je meer kan, zou dat ook wel willen maar het komt niet naar buiten. Ook merk je dat jouw potentieel niet of onvoldoende wordt gezien door je omgeving. De balans van geven en nemen raakt steeds verder verstoord omdat je veel geeft en weinig energie ophaalt uit je werk. Als deze balans te lang verstoord blijft of daarnaast ook privéomstandigheden je uitputten, is de kans groot dat je in een burn-out raakt. 

Ik help je om je patronen te herkennen en weer in balans te komen. Om een burn-out te voorkomen, of hiervan te herstellen.

Ingrid - Chakora

Mijn coaching is gericht op overafhankelijkheid

Bij overafhankelijkheid worden eigen grenzen en behoeften onvoldoende gevoeld en erkend. Automatisch worden eigen gevoelens en behoeften opzij gezet, ten behoeve van de gevoelens en behoeftes van de ander. De versmelting (symbiose) vanuit een onbewust verlangen naar eenheid belemmert de waarneming van deze gevoelens. De eigen identiteit krijgt zo te weinig ruimte om te ontwikkelen.

Laat het oude achter om ruimte te maken voor het nieuwe

We werken op vier verschillende niveaus: cognitief, fysiek, mentaal en spiritueel, heel doelgericht aan jouw ontwikkelingsvraag. Je krijgt daardoor op al deze niveaus inzichten in de blokkades die je onbewust tegenhouden in het verwezenlijken van het gewenste gedrag. Vanuit daar creëren we ruimte om het oude achter te laten en het nieuwe te verwelkomen.

Een metafoor die helpt om je daar een beeld van te geven is: als je uitgebloeide bloemknopjes uit de plant weghaalt blijft er meer energie over voor de plant om nieuwe knopjes te ontwikkelen en tot bloei te laten komen. Resultaat: veel meer bloemen en een sterkere plant.

Masker - Chakora

Zij staan in hun volle licht

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Ik ben bij Chakora ook werkzaam als therapeut. Afhankelijk van jouw hulpvraag adviseer ik je graag welke vorm van begeleiding het beste bij je past. Alvast handig om te weten is, is dat coaching gericht is op het verwezenlijken van toekomstig gewenst gedrag en minder traumagericht en diepgaand is dan therapie. 

Coaching kan heel kort duren, bijvoorbeeld een eenmalige sessie ter voorbereiding op een belangrijk gesprek. Mogelijk bestaat uit een coachingstraject van meerdere sessies, bijvoorbeeld als je een dieper ingesleten patroon wilt veranderen, wilt werken aan jouw autonomie of wilt herstellen vanuit een burn-out. 

Een individueel traject, altijd op maat

Persoonlijke reis

Maak een reis in persoonlijk leiderschap, een proces van je eigen weg gaan en voorgaan vanuit authenticiteit, in plaats van je laten leiden door een overafhankelijk patroon.

Enkele sessie 
Tarief per uur – zakelijk: € 134,-
Tarief per uur – particulier: € 84,-

Traject: 15 sessies

Pakket Prijs: € 1.950,-

De sessieduur is 75 minuten/ 1 uur en 15 minuten.

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms hebben werkgevers financiële mogelijkheden en zijn zij bereid om een (deel) van de kosten te vergoeden, bijvoorbeeld uit het budget: “scholing en ontwikkeling”.

Herstel burn-out

Herstel van een burn-out, proces van herstel van burn-out vanuit een overafhankelijk patroon. 

Enkele sessie 
Tarief per uur – zakelijk*: € 134,-
Tarief per uur – particulier:  84,-

Traject: 15 sessies

Pakket Prijs:  1.950,-

De sessieduur is 75 minuten/ 1 uur en 15 minuten.

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Soms hebben werkgevers financiële mogelijkheden en zijn zij bereid om een (deel) van de kosten te vergoeden, bijvoorbeeld uit het budget: “scholing en ontwikkeling”.

Jij formuleert je hulpvraag, samen zetten we stappen naar jouw volle licht

Jij formuleert jouw hulpvraag en de daarbij horende leerdoelen. Dat worden de richtingwijzers. Geen vastomlijnd plan. Ik werk geen lijstjes af, dat past niet bij me. Het is te statisch en te weinig dynamisch. Mijn werkwijze is een mix van intuïtief werken en methodisch werken. Ik werk met dat waar energie op zit, hierdoor beklijven jouw inzichten dieper en sneller.

Mijn begeleidingsstijl kenmerkt zich door veel rust, respect, openheid, zorgvuldigheid en een intrinsieke interesse in het verhaal van ieder mens. Door mijn therapeutische kennis en uitgebreide ervaring met gesprekstechnieken en vaardigheden heb ik veel gevoel voor emotieregulering/hantering en het creëren van veiligheid, tegelijkertijd daag ik je ook uit op daar waar het schuurt.

Met coaching zet ik je aan het denken met directheid en humor

Ik ondersteun jou in jouw proces door vragen te stellen die jou uitdagen en aanzetten tot nadenken. Daarin reflecteer ik met een mix van humor, warmte en directheid veel van wat ik voel en ervaar in het hier en nu. Op basis daarvan bied ik je oefeningen aan die ondersteunend zijn aan jouw proces. Denk daarbij aan methodieken uit: systemisch werk, transactionele analyse, NLP, lichaamswerk, ademwerk en kunstzinnig werken. Kortom, ik zet onze relatie in om jouw leer- en ontwikkelingsproces te ondersteunen.

Hi, mijn naam is Ingrid!

Er was een tijd dat ik niet kon geloven dat geluk en succes voor mij was weggelegd

Nu weet ik dat dat met oude pijn, overtuigingen en patronen te maken had, niet met de realiteit. Coaching heeft daarin een belangrijke rol gespeeld in zowel mijn privé leven als mijn professionele leven. Coaching gaat voor mij niet over het vergroten van het ego, maar over het bekrachtigen van je oorsprong, je zelf.

Belangrijke leiderschap ervaringen in mijn leven zijn: het coördineren van grote strafrechtelijke onderzoeken, kiezen voor een studie waar mijn hart ligt naast mijn vaste baan op een geheel ander terrein, het loslaten van mijn vaste baan en het opzetten van mijn eigen praktijk. Allen brachten mij een leerschool in: trouw zijn aan mijzelf, losmaken, zichtbaar zijn en het geluk aannemen. Chakora is hier dan ook in haar identiteit mee verbonden (lees link verhaal chakora). Centraal daarin stond en staat nog steeds mijn terugkeer naar daar waar ik ooit van weg ben gegaan.

Ingrid - Chakora

Stap in jouw volle licht

Hé, fijn dat mijn aanbod je aanspreekt! Voel je vrij om te onderzoeken of mijn aanbod helemaal bij jou en je hulpvraag past en plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via de onderstaande knop.

Veelgestelde vragen

Ja, dat is zeker mogelijk. Ik heb een beveiligd cliëntsysteem dat is voorzien van een beeldbelmodule. Zo kan ik jou online begeleiden en een veilige online omgeving garanderen. Het is dan wel belangrijk dat je een rustige en ongestoorde plek hebt van waaruit je aan de sessies kan deelnemen en waar je je voldoende vrij voelt.

De tarieven voor online sessies en sessies in mijn praktijk zijn gelijk.

Heel simpel gezegd: coaching is meer gericht op waar je naar toe wilt en therapie is meer gericht op waar je vanaf wilt. Coaching wordt vaak ingezet ter ontwikkeling van vaardigheden, bijvoorbeeld in het kader van een loopbaan. Ik ben in beiden opgeleid en begonnen met coaching. Ik ben aangesloten bij een therapeutische beroepsvereniging ‘Vereniging van Integraal Therapeuten’ omdat ik me bij deze vereniging het meest verbonden voel qua visie op het vak.

De cliënten die bij mij komen voor psychosociale therapie of coaching hebben zeer uiteenlopende vragen, moeilijkheden en/of verhalen. Ik vind niet snel iets te ingewikkeld. Een gevoel van een ‘klik’ is een belangrijke voorwaarde om vooruit te komen. Ook passen de stijl en de methodieken waar ik mee werk bij de één beter dan bij de ander.

Echter, ik ben als eenmanspraktijk zeker niet voor alle problematiek geschikt. Wanneer ik de indruk heb dat er meer intensieve hulp nodig is of dat het van belang is dat er vanuit meerdere disciplines mee wordt gedacht met je, dan zal ik je adviseren om in overleg met je huisarts te kijken naar een ander zorgtraject.

Ja zeker. In de straat waar de praktijk is gevestigd en de directe omgeving zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Ja, de praktijk is heel goed bereikbaar met de trein en de bus. Op 5 a 10 minuten lopen ligt het NS- station Breda- Prinsenbeek.

Ja, de praktijk is direct toegankelijk en heeft veel privacy. De praktijk is in mijn woning gevestigd maar is direct toegankelijk via de voordeur op de begane grond. De praktijkruimte en toilet is afgescheiden van de rest van de woning.

Systemisch werken is een veel gebruikte methodiek in de psychosociale hulpverlening en relatiebegeleiding. De methode is afgeleid van de systeemtheorie. Een praktische toepassing hiervan is systemisch werken.

Systemisch werken is een methode die uit gaat van het idee dat we allemaal zijn gevormd door de dynamiek van het (gezins) systeem waarin we in zijn opgegroeid. Als daar sprake was van verstoringen, kan dat later leiden tot psychische klachten, blokkades, en het steeds maken van de verkeerde keuzes.

Wat systemisch werken onderscheidt van andere therapieën, is het gebruik van een bepaalde techniek: de familieopstelling. Binnen systemisch werk onderscheiden we drie belangrijke basisprincipes: binding, volgorde en geven en nemen.

Een familieopstelling wordt gebruikt om de verhoudingen binnen familiesystemen zichtbaar te maken en eventueel te veranderen.


Een dergelijke opstelling verloopt in drie fasen: 

1. De opstelling. De vraagsteller kiest representanten en zet de representanten in de opstelling. Met individueel werk, worden voor representanten vloerankers of houten figuurtjes gebruikt, van waar uit de begeleider en/of de client als representant contact mee kan maken.
2. Het onderzoek. De begeleider vraagt naar de gedachten, houdingen, belevingen en gevoelens van de representanten en brengt deze in kaart. Als de begeleider ook representant is, stapt de begeleider in en uit de representatie plek om de opstelling ook te begeleiden.
3. Herordening. De begeleider stelt vast welke ordeningsprincipes spelen en op welke wijze balans binnen het systeem kan worden hersteld door aan een ordeningsprincipe(s)

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur me gerust een bericht via het beveiligde cliëntportaal, ik help je graag.