Over Chakora

Zet jou in je volle licht
Ingrid - Chakora

Hi, mijn naam is Ingrid!

Ik hou van mensen en vooral van de ontmoeting in onze menselijkheid

De dynamieken van afhankelijkheid, macht en vrijheid hebben me geboeid, benauwd, beangstigd en nog meer geboeid en daardoor steeds meer bevrijd. Zelfs toen ik er nog geen woorden aan kon geven lag hier al mijn interesse.

Jaren geleden ben ik uit persoonlijke interesse in wat er met mij gebeurde in relatie tot anderen een coachings- opleiding gestart. Ik werd er zo door gegrepen dat ik altijd ben blijven doorleren ook al waren de opleidingen niet specifiek gericht op mijn toenmalige werkomgeving. Ik volgde mijn neus en mijn hart. Uiteindelijk kwam voor mij alles wat ik tot dan toe had gedaan, ervaren en willen leren samen in het thema ‘overafhankelijkheid en afhankelijkheidsrelaties’. Ik had er zelf mee geworsteld in mijn gezin van herkomst, later in partnerrelaties en op het werk in collegiale relaties.

Ik startte in de zorg, maakte een lange uitstap, en keerde weer terug naar mijn kern: zorg

Ik heb verschillende werkomgevingen verkend. Op mijn 18e begon ik in de zorg. Daar kon ik mijn plek toen niet vinden en switchte via het werkveld van sociaal juridische dienstverlening naar een totaal andere functie: financieel rechercheur waar ik 18 jaar in werkte. In die functie zag ik heel veel mensen die worstelde met overafhankelijkheid en afhankelijkheidsrelaties. 

Onbewust had ik een werkveld gekozen zodat ik kon leren door er van een andere kant naar te kijken. Na heel wat studie gingen mijn handen steeds meer kriebelen om mensen andere bewegingen te leren op het gebied van overafhankelijkheid en afhankelijkheidsrelaties.

Praktijk Chakora
Praktijkruimte Chakora omgeving Brabant - Ingericht met twee gele stoelen, een blauwe muur met kunstwerk en een boekenkast

Het besluit om een eigen praktijk te starten was een gevolg van systemisch werk

Systemisch werk leerde mij wat plek vinden en thuis komen betekende. Mijn kennis vond grond en ik wist dat het tijd was om te veranderen van werkomgeving. Het bracht mij ertoe om in 2018 – na een samenloop van omstandigheden – mijn eigen praktijk op te richten en daarmee terug te keren naar mijn oorsprokelijk keuze: de zorg. 

Het voelde alsof het leven zelf mij daarin de weg wees en ik de taak had om de aanwijzingen te volgen en het geluk aan te nemen. Wat ik overigens als een grote klus heb ervaren. In 2019 kwam er een vervolg op deze uitdaging, namelijk de mogelijkheid om mijn praktijk te vestigen in mijn ouderlijk huis. Daarmee de kans om niet alleen mijn werk te verbinden met mijn roots maar ook de plek van waaruit ik werk te verbinden met mijn roots. Ik heb mijn weg daarin doorlopen en sinds 2019 is mijn praktijk dan ook gevestigd in mijn ouderlijk huis waar ik een enorme dankbaarheid voor voel.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een unieke combinatie van kennis en intuïtie

In mijn manier van werken laat ik me leiden door dat wat ik belangrijk vind voor jou en aansluit bij jou vanuit mijn kennis, inzichten en datgene waar energie op zit bij jou. Dat kan zijn iets wat je vertelt aan het begin van de sessie of juist dat wat niet gezegd wordt maar er wel is. 

Ik werk geen lijstje met vastomlijnde sessies af. Mijn aanpak kan voor sommige daarom ietwat chaotisch voelen, maar over het algemeen worden mijn cliënten juist enthousiast van mijn slagvaardigheid en de diversiteit van werken met hetgeen wat urgent voelt. 

Deze werkwijze wordt door mijn cliënten als heel fijn ervaren: 

Ik heb met jou veel meer bereikt dan ik ooit had kunnen bereiken in ‘reguliere’ therapie. Het is wonderbaarlijk hoe je in zo een korte tijd zoveel barrières kan doorbreken bij iemand, en mij zo veilig en gesteund hebt doen voelen.

Ik heb Ingrid als een hele aangename, betrokken en goed invoelende therapeute ervaren. Zij past zich makkelijk aan op dat wat leeft tijdens een sessie. De zachtheid, maar daarnaast toch ook de doortastendheid is een zeer aangename combinatie. Ik heb erg veel aan haar sessies gehad. 

Rust, vertrouwen, Ingrid weet waar ze mee bezig is. Ingrid kan goed luisteren. Bij het zoeken van de intentie was het fijn om geholpen te worden met het zoeken van woorden. Zo werd te intentie helder en duidelijk zonder vaagheden of uitwegen. Ingrid zet een prettige en ontspannen sfeer weg.

Wat betekent Chakora eigenlijk?

Chakora zet de volheid van het leven in het licht. Ik hou van die volheid; de ene en de andere kant. Dat is wat er in een mensenleven is. De naam Chakora symboliseert de weg naar het ervaren van onze eigen volheid. Genoemd naar een rode patrijs, Chakora (in het Sanskriet), die in de mythologie wordt beschreven.

De Chakora leefde op het land waar hij gedurende de dag onrustig heen en weer scharrelde. Hij was ontevreden, steeds op zoek naar iets waarvan hij voelde dat hij het miste. Hij probeerde het te vinden in relaties, gesprekken en in eten. Niets kon hem bekoren. Zodra het nacht werd voelde hij rust en tevredenheid over zich heen komen en zijn fascinatie voor de maan groeide. 

De tijd tot aan de nacht kon hem niet snel genoeg gaan. Steeds weer koesterde hij zich in het steeds vollere en sterker wordende licht van de maan. Tot het moment dat hij ineens besefte dat de maan nu vol was en dat eigenlijk de hele tijd al was. Ook als hij hem niet kon zien. Hij besefte dat hij niet op de maan hoefde te wachten om zich vol te voelen. Het is goed precies zoals het is.

– Geïnspireerd op het artikel: Het is goed zoals het is.
Bron: Yoga Magazine Nr. 1, 2014

Ben je benieuwd vanuit welke achtergrond ik mijn werk in de wereld zet?

Dit zijn mijn scholingen van waaruit ik mijn werk vormgeef

Post HBO- registeropleiding Professionele Communicatie (3 jaar)

Phoenix opleidingen

Systemisch werken

Phoenix Opleidingen

Vrouwelijk Leiderschap

Phoenix Opleidingen

Energetische bescherming

Institute of Siberian Sjamanism

Emotioneel lichaamswerk

Phoenix opleidingen

Kunstzinnig Dynamisch Coachen (1 jaar)

Phoenix opleidingen

Specialisatie in individuele begeleiding ‘Ambacht van het hart’

Phoenix opleidingen

Specialisatie in conflictbegeleiding/ mediation en het MFN- registratieblok

Phoenix opleidingen

Psychosociale basiskennis

NEM Academy

Basistraining tot scheidingsbemiddelaar

Samen Uit Elkaar Breda

Hoogsensitiviteit voor volwassenen

Con Amore

Hechting, trauma, intimiteit en seksualiteit

Aumm Opleidingsinstituut

Werken met seksualiteit en relaties

Aumm Opleidingsinstituut

From Whomb to World

Anna Verwaal

Soulretrieval

Institute of Siberian Sjamanism

Masterclass ‘De bewegingen van de ziel’

Phoenix opleidingen

Opleiding in ademwerk

Smara Opleidingen

Trauma en innerlijke verdeeldheid

Uitgeverij Mens

Hoe kan ik jou helpen?

Licht voor jou

Vanuit doorvoelde en doorleefde en goed gevoede kennis ben ik jouw gids in gezonde relaties. En bovenal de relatie met jezelf!

Via de knop hieronder ga je naar de pagina voor individuele relatietherapie, coaching, reiki en ademsessies.

Licht voor jullie

Zet blokkades om in groei! Ik coach jou om je volledige potentie in je functie of je eigen bedrijf te bereiken. Of…. om een volgende stap te maken!

Via de knop hieronder ga je naar de pagina voor partner- en familiebegeleiding.

Voor professionals

Ik vind het heel leuk om in contact te komen met andere professionals!

Via de knop hieronder ga je naar de pagina voor professionals en verwijzers.