Blog

Werken aan kwaliteit!

Iedere vijf (5) jaar word ik als lid van mijn beroepsvereniging Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) gevisiteerd door een extern bureau op het voldoen aan kwaliteitseisen. Voor mij was het dit najaar tijd voor een visitatie. Twee dames bezochten mijn praktijk en bekeken of mijn dienstverlening aan de gestelde eisen voldeed. Daarbij keken ze naar het voldoen aan eisen vanuit wet en regelgeving zoals, bijvoorbeeld, een lidmaatschap t.b.v. een klachtenregeling, communicatie naar cliënten, de zorgverlening, de praktijkruimte, etc. Het zette voor mij weer even de puntjes op de i. Lekker!

Één van mijn voornemens aan het begin van 2021 was praktijksoftware m.b.t. digitale cliëntdossiers onderzoeken op gebruiksvriendelijkheid en gemak. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb mij verdiept in de mogelijkheden, waarin ik steeds meer mijn wensen voor mijzelf, mijn cliënten en derden zoals andere zorgverleners duidelijk kreeg. Een goed beveiligd, gebruiksvriendelijk en efficiënt systeem waarmee ook beveiligd berichten kunnen worden verstuurd werden daarin voor mij de belangrijkste sturende factoren. Sinds een paar weken ben ik dan ook heel blij met mijn nieuwe praktijksoftware voor digitale cliëntdossiers. Trots op mijn investeringen!

Deze blog is geschreven door Ingrid, therapeut en coach gevestigd in het Brabantse Prinsenbeek. Heeft dit blogbericht je aan het denken gezet en wil je jouw mening over dit onderwerp delen? Stuur me een berichtje op Instagram of LinkedIn!

Ingrid - Chakora

Chakora is een atelier voor familieverhalen. Je kan bij mij terecht voor individuele therapie en coaching, reiki en ademwerk en relatie- en familiebegeleiding. 

Verder lezen?